Hedda og Bella på Halloweenfest. Artikkel i Aftenposten 1.november 2004

OPPDATERT 01.11.2004 [ERIK GULBRANDSEN]

Alle slemme hunders kveld: Halloooween

- Hvorfor skal hunder nøye seg med å bite postmannen? De burde skremme mange flere, mener Anja Selli. I går kveld stilte hun opp på halloween-fest for to- og firbente hos Pet Shop Girls.

 


Bare snill. - Gizmo har ikke skremt noen i dag, forteller seks år gamle Celine Desiré Karluns.
(Foto: Hansen, Stig B.)

Cujo II. Chihuahuaen Jasper er ofte med på butikken for å skremme eldre folk som betaler med kronestykker i kassen. Anja Selli (27) har iført seg selv og Jasper edderkoppdrakter.
(Foto: Hansen, Stig B.)

Killerhunden Bella. - Hun synes hornene er litt irriterende, forteller Hedda Moen (11) om hunden Bella på 10 uker.
(Foto: Hansen, Stig B.)

Djevelsk lang hale. Aladdin (1/2 år) og mamma Hilde Svenby (24) er på hallo-ween-fest på butikken Pet Shop Girls for å møte andre skumle hunder.
(Foto: Hansen, Stig B.)

Go Kerry! Rico (t.h.) har nettopp sluppet taket i en tyggelek formet som Bush. På halloween møter han gamle kompiser og får nye venner. Nemi med flaggermusvinger på ryggen er siste bekjentskap.
(Foto: Hansen, Stig B.)

Monstersøndag.  - Aladdin liker å ha på seg skumle klær. Jeg tror han føler seg litt større. Men de røde ørene og djevelhalen er han ikke fullt så fornøyd med. Han snubler nesten i den meterlange demonhalen, forteller Hilde Svenby. Hun har kledd seg i samme antrekk som "sønnen" sin.

Butikken Pet Shop Girls var i går stappfull av skumle hunder og mennesker. Hunder i alle størrelser tuslet rundt med T-skjorter med dødninghode, blinkende horn på hodet, flaggermusvinger på ryggen, og svære hvite laken surret rundt kroppen. Chihuahuaen Jasper hadde fått på seg edderkoppdrakt med matchende hatt. Akkurat som matmor.

 

Forstuet beinet
- Jasper er veldig fornøyd med antrekket. Men han får dessverre ikke hilst så mye på de andre hundene. Han har forstuet beinet, stakkar, og må ta det litt med ro, sier Anja Selli.

- Ikke enkelt å få en chihuahua til å se skummel ut?

- Jasper er bare 12 uker, men skal nok klare å skremme noen. Hunder får i dag altfor sjelden lov til å skremme folk, mener Selli.

- Hva med de eldre som betaler med kronestykker? Kunne ikke Jasper ha blitt med inn i butikken og skremt dem til å betale med sedler?

 

Batdog'er
- Jasper er ofte med i butikken og bjeffer på dem. Han har faktisk en egen veske hvor han ikke syns. I forrige uke var vi og handlet, og plutselig begynte han å bjeffe ved kjøttdisken. Da var det mange folk som ble bekymret, ler Selli.

Hun setter Jasper forsiktig ned, slik at han får hilse på to batdog'er. Pet Shop Girls kryr av hunder og foreldre som gomler i seg spøkelseskaker fra Lekkerbisken hundekafé og skravler om et hundeliv. Utenfor huset har flere hunder startet samtalegrupper, og noen har begynt å slåss. Andre (hunder) pisser på gresskarene i hagen, mens enkelte har større forretninger.

- Nei, nei, Rico! Har noen en hundepose, spør Christine Andersen. Hennes ett år gamle Jack Russel har nettopp gjort sitt fornødne, rett foran ansiktet på flere lekre tisper. Ikke verdens beste sjekketriks, men tispene ser ikke ut til å bry seg. Rico, ikledd det amerikanske flaggets farger, ligger nå fornøyd og tygger på en leke formet som president Bush. På kobbelet står det "Go Kerry".

- Vi ser kanskje ikke så skumle ut, men Bush ville blitt livredd for Rico. Han er en skikkelig mann! sier Christine Andersen.

 

Stor garderobe
- Liker Rico å gå med klær?

- Han er vant til det. Rico har et bra utvalg med gensere og frakker, og jeg tar på ham det jeg synes er søtt. Han er fornøyd, tror jeg, mener Andersen. Leke-Bush ligger sammenklemt mellom skarpe tenner og sikkel, men får plutselig uventet hjelp. Unge Bella stikker en kald snute i bakenden på Rico, og Bush blir overlatt til andre tenner. Bella prøver å innynde seg hos Rico med rød kappe og røde horn på hodet, men Rico er ikke interessert. Kanskje det er hornene?

- Hun synes hornene er veldig irriterende og vil ha dem av hele tiden, forteller 11 år gamle Hedda Moen, som selv mener hun ser skumlere ut enn hunden sin. Det synes ikke Helene Meltzer. Hun kommer med en stor, svart hund med djevelhale og røde blinkende horn og halsbånd.

- Hun heter Sasha, sier Meltzer.

- Navnet er ikke så skummelt. KillerSasha er kanskje bedre?

- Ja, og nå har jeg lyst til å kjøpe en T-skjorte med dødninghode på, opplyser Meltzer. Det synes ikke mammaen er så kult. Sasha får besøk av en ny chihuahua. Gizmo har ankommet kostymefesten, sammen med seks år gamle Celine Desiré Karluns. Hun har på seg skummelt heksekostyme, og hunden holder varmen i djevelens drakt.

 

En snill djevel
- Gizmo har på djevelkostyme med hale og vinger. Og pels, sier Karluns.

- Har han skremt noen i dag?

- Nei, han er bare snill, sier Karluns.

- Hva med deg da? Har du skremt noen?

- Nei, jeg er også snill, forteller Karluns.